Search
Close this search box.

ŠTRIKERAJ CAFE „VALLIS AUREA” Jelka Anđelka u Gradskoj knjižnici Požega podsjeća na Alzheimerovu bolest i poziva – pridružite nam se u aktivnostima ili donacijama

Oboljelih od Alzheimera sve je više i pretpostavlja se kako ih u Hrvatskoj ima oko 100 000. Palijativni tim LiPa godinama raznim aktivnostima pokušava ukazati na ovaj zdravstveni problem a jedna od njih je i Štrikerac cafe „Vallis Aurea” – njegove članice pletenjem i kukičanjem nastoje osvijestiti javnost o problemima koje imaju i oboljeli i ljudi oko njih. Vrijeme Adventa prigoda je da se intenzivnije progovori o Alzheimeru pa je mala ekipa ‘štrikeraja’ za to iskoristila prostor Gradske knjižnice Požega u kojemu se i inače okupljaju: u Dvorani mudrosti postavljena je jelka Anđelka, ukrašena njihovim radovima. ‘Zadatak’ joj je da podsjeća na problem Alzheimera i – poziva!
– Budite dio naše priče. Osim donacija u poklon vrećicu primamo i vaše prijedloge, pitanja, ideje, želje. Osim Anđelki darovati si možete i ostale heklance nastale tijekom godine kroz radionice: straničnike, naušnice, čupave gumice za kosu i druge ukrase. Ukoliko imate osobu u potrebi (demencija i sl.) darovat ćemo vam rukavić a o njegovoj dobrobiti za oboljelog možete više saznati na stranicama udruge OZANA i Štrikeraj café – kazala je Irena Kalan, voditeljica projekta, te posebno istakla: – Koliko je Alzheimerova bolest problem govori i podatak da se svake 3 sekunde u svijetu dijagnosticira ova bolest a to znači da nas očekuje prava pandemija demencija u bliskoj budućnosti.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano