Search
Close this search box.

SURADNJA U sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ održano predavanje za policijske službenike

U četvrtak 15. lipnja u mjestu Brestovac u Ulici Stari Brestovac u prostorijama lovačke kuće Lovačkog društva Sokolovac-Požega, u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ održana je edukacija za policijske službenike.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović pozdravio je prisutne i zahvalio policijskim službenicima na zajedničkom projektu te ih upoznao sa sadržajem i ciljevima projekta, a kojeg u zajedničkoj suradnji provode Lovački savez Požeško-slavonske županije i PU požeško-slavonska.

Zatim je dopredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević pozdravio prisutne i zahvalio na zajedničkom projektu te prezentirao odredbe Zakona o lovu i podzakonskih odredbi vezanih uz lov. Posebno je obrađena tematika vezana uz zbrinjavanje divljači nakon prometnih nesreća, kao i zbrinjavanje divljači na prostorima gradova i općina koja nisu lovišta.

Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić zahvalio se predstavnicima Lovačkog saveza i naglasio da je preventivni projekt „Siguran lov“ započeo 2014., otkad su provedene radionice i edukacije za lovce i policijske službenike, a koje su imale za cilj upoznavanje sa zakonskim i podzakonskim odrednicama koje reguliraju sudjelovanje, sigurnost i zakonito ponašanje te kako spriječiti „nesigurnost“, odnosno nezakonitosti.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano