Search
Close this search box.

SUSRET BISKUPA MARTINOVIĆA S RAVNATELJIMA ŠKOLA U POŽEGI Zahvalio im je za suradnju

Na svršetku nastavne godine požeški biskup Ivo Martinović predvodio je 19. lipnja 2024. u požeškoj Katedrali svetu misu zahvalnicu. Nakon slavlja u prostorima župnog doma susreo se s ravnateljima požeških osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma.
U svojoj prigodnoj riječi biskup je kazao ravnateljima kako je upoznat s njihovim zahtjevnim poslanjem te da im upućuje pozdrav posebnog poštovanja i zahvalnosti. Istaknuo je kako je odgoj mladih u današnje vrijeme osobito izazovan, ali i dragocjen. Osim što odgoj izgrađuje i formira djecu i mlade, on izgrađuje i učitelje i sve odgojno-obrazovne djelatnike. Pozvao ih je da u poniznosti budu spremni učiti jedni od drugih i da u tome pronalaze snagu za svoje poslanje. Na kraju im je zahvalio i za suradnju koju ostvaruju s Katehetskim uredom i na taj način omogućuju cjeloviti rast djece koji uključuje i vjeru.

U ime nazočnih ravnatelja biskupu se potom obratio Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi. Zahvalio mu je na podršci koju pruža ne samo katoličkim školama Požege biskupije, nego i svim drugima te je posvjedočio kako među svim ravnateljima vlada iskren, dobar i suradnički odnos.
Susret je nastavljen zajedničkim domjenkom u ugodnom ozračju, a biskup je ravnateljima u znak zahvalnosti uručio najnovija tiskana izdanja Požeške biskupije: knjigu „Crkva sv. Lovre u Požegi“ autora biskupa Antuna Škvorčevića i „Sakralna baština Požeške biskupije – Odabrani primjeri“ autorice Mirjane Repanić Braun.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano