Search
Close this search box.

SUSRET GRADONAČELNIKA POŽEGE S NOVINARIMA Zahvalio se na suradnji i najavio – gradnju i dogradnju vrtića, izgradnju nove škole, atletske staze, nove zgrade Povijesnog arhiva, uređenje središnjeg gradskog trga…

Gradonačelnik Požege dr .sc. Željko Glavić danas je pozvao novinare na druženje uz ‘slavonski doručak’. Bila je to zapravo prigoda da se u neformalnom susretu progovori i o najvećim projektima na kojima se radilo prošle godine, kao i onima koji tek slijede. Susretu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević i predsjednik Gradskog vijeća Matej Begić.

 

Gradonačelnik Glavić se na početku svog obraćanja novinarima zahvalio na tome što su i prošle godine svojim prilozima informirali građane o tome što se radi. – Upućujem vam zahvalu na vašem doprinosu koji dajete u funkcioniranju i razvoju grada kroz praćenje aktivnosti i gradske uprave i svih tijela koja sudjeluju u poslovima vezanim uz funkcioniranje i razvoj Grada Požege. Zahvaljujem i nadam se da ćemo i u ovoj godini tu suradnju nastaviti – rekao je gradonačelnik. Potom se osvrnuo na najveće projekte na kojima se radilo.

 

.

Jedan od najznačajnijih projekata svakako su i „Požeške bolte” vrijedan preko 40 milijuna kuna, u sklopu kojega je već uređena i stavljena u funkciju „Požeška kuća”, a sada se dovršava rekonstrukcija Gradskog muzeja Požega koji ove godine slavi 100-tu godišnjicu osnivanja. – Muzej doista impozantno izgleda, financiran je iz programa Slavonija, Baranja i Srijem a mislim da će biti jedan od ljepših muzeja u Hrvatskoj. To je 600 kvadrata novog prostora i kompletno je rekonstruiran stari prostor – naglasio je gradonačelnik.

 

Drugi važan projekt na kojemu se radilo je Aglomeracija Požega vrijedna preko 200 milijuna kuna. Jedan od velikih problema u gradu, kazao je gradonačelnik Glavić, zasigurno je nedostatak prostora u vrftićima tako da se pristupilo i njegovom rješavanju – započela je izgradnja vrtića Pod gradom, nadogradit će se vrtić u Rudinskoj a gradit će se i novi u Mihaljevcima. Nadalje, najavio je gradonačelnik, Požega će dobiti i novu osnovnu školu, uredit će se i nova tribina na stadionu NK Slavonije, koja je oštećena u nevremenu, a grad će dobiti i dugo očekivani atletski stadion te novi prostor za Povijesni arhiv. Jedan od svakako najvažnijih budućih projekata jest i uređenje središnjeg gradskog trga, a u sklopu tog projekta izgradit će se nova tržnica s podzemnom garažom.
– Bit će to trg bez automobila, neće biti parkiralište za automobile nego će biti prostor za ljude – istakao je gradonačelnik Glavić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano