Search
Close this search box.

SUSRET SLAVONSKIH BISKUPA U POŽEGI Na dnevnom redu pastoralna i upravna pitanja, stanje slavonskog sela, pomoć ljudima u nevolji…

U Biskupskom domu u Požegi sastali su se 1. prosinca 2023. đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, požeški biskup Antun Škvorčević i đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić da bi pred kraj liturgijske i građanske godine razmotrili neka zajednička pastoralna i upravna pitanja. U osvrtu na aktualna zbivanja u crkvenom i društvenom životu slavonski biskupi razgovarali su između ostalog i o stanju slavonskog sela, izrazili zabrinutost zbog svega onoga što se trenutačno događa s obzirom na svinjsku kugu, očitovali solidarnost s obiteljima koje su teško pogođene navedenom nepogodom, povjeravajući Bogu savjesti onih koji donose odluke o pitanjima koja se na njih odnose.
Potaknuti odlukama nedavnog jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, biskupi su raspravili i određena pitanja upravljanja crkvenim vremenitim dobrima, te donijeli zaključke s obzirom na pojedine sastavnice financijskog sustava Katoličke Crkve u Hrvatskoj i usklađenosti mjesečne nagrade crkvenih službenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Požeškoj biskupiji s poskupljenjem osnovnih životnih potreba. Istaknuli su i važnost karitativne osjetljivosti vjernika za ljude u nevolji, osobito one koji trpe zbog rata u Ukrajini i Svetoj Zemlji, kojima valja posvetiti posebnu pažnju tijekom došašća u svim župama, napose u Nedjelju Caritasa.
 
Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano