Search
Close this search box.

SUTRA I U NEDJELJU Memorijalni nogometni turnir posvećen poginulim hrvatskim braniteljima Vidovaca i Dervišage

Na stadionu NK Dinamo Vidovci-Dervišaga sutra i u nedjelju će se održati Memorijalni nogometni turnir posvećen poginulim hrvatskim braniteljima Vidovaca i Dervišage. Organizatori su ŽP UHDDR i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga dok se pokroviteljstva prihvatila Požeško-slavonska županija.
– Velikim ponosom istidemo da je na stadionu NK DINAIVO u Vidovcima osnovana Prva vojarna ZNG u samostalnoj Hrvatskoj, gdje je postrojen 63. ,,A” samostalni bataljun ZNG preteća slavne 123. brigade HV Požega te stoga imamo svetu obavezu prema poginulim hrvatskim braniteljima organizirati memorijalni turnir za poginule hrvatske branitelje – navodi se u pozivnici za turnir. Dodajmo kako su poginuli branitelji iz ovih sela Tade Nikić, Igor Zalar, Vlado Puček, Marko Marić, Ivan Crnjac, Željko Martić i Dragan Gucek
Na turniru će sudjelovati, uz domaćine, i NK Graničar Zagrađe, NK Požega iz Požege i NK Dinamo Rajsavac.

Sutra će se utakmice igrati u 17 i 19 sati a za nedjelju je predviđen nešto širi program. Tako će u 8 sati u župnoj crkvi u Vidovcima biti sveta misa za poginule branitelje, a nakon utakmice za treće mjesto koja će početi u 17 sati, bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika 123.brigade kraj nogometnog igrališta. Nakon svečanog otvorenja turnira, od 19 sati, igrat će se finalna utakmica.

Pripremila: V.Milković

 

Vezano
Vezano