Search
Close this search box.

SUTRA SE BIRA MISS HRVATSKE Našu županiju predstavljat će Leona Maroši – „Ako pobijedim, željela bih se baviti humanitarnim radom te promoviranjem naše prekrasne Slavonije”

Sutra, 27.studenog, u Zagrebu će biti izabrana nova Miss Hrvatske koja će našu zemlju predstavljati na izbboru Miss svijeta. Ovom izboru prethodila su natjecanja ljepotica po županijama, kojima se pridružila i Miss dijaspore. Kao što je poznato, na izboru održanom u rujnu u Kutjevu, za Miss Požeško-slavonske županije izabrana je Požežanka Leona Maroši.

 

Leona ima 23 godine, visoka je 181 cm i studentica je.
– Od malena sam se bavila sportom i godinama trenirala gimnastiku, odbojku i ples. Studiram na Pravnom fakultetu u Osijeku, te sam na 4. godini studija sa statusom izrazito uspješne studentice i prosjekom ocjena 4,9 na što sam jako ponosna jer smatram da je obrazovanje vrlo važno, te da jedna missica, uz ljepotu, treba biti i elokventna i obrazovana jer je to također jedan vid ljepote. San mi je nakon završetka faksa i položenog pravosudnog i javnobilježničkog ispita postati javna bilježnica i ostati, naravno, u našoj prekrasnoj Hrvatskoj, ali mi je želja preseliti se na more. Završila sam srednju medicinsku školu te sam po struci medicinska sestra jer sam u sebi uvijek imala dozu humanosti što potvrđuje i moje volontiranje u udrugama: u udruzi Pčelica i u udruzi gluhih i nagluhih osoba. Iako me put naveo na druge staze, uvijek sam orijentirana na pomoć drugima oko sebe – predstavila se ukratko Leona.

 

Zanimljivo je to da se Leonina starija sestra natjecala na izborima za miss, o čemu Leona kaže: – Od malih nogu podržavala sam i pratila svoju stariju sestru u osvajanju lenti i odlasku na Svjetski izbor ljepote. Gledajući njezine uspjehe i svijet glamura i mode znala sam da i ja jednom želim biti na njezinom mjestu i sada ostvarujem svoj dječji san o kojemu sam maštala, a svi znamo da se želje ostvaruju ako ih dovoljno jako želimo. Mojoj sestri je pratnja i potpora uvijek bio moj otac koji je nažalost prerano preminuo s mojih 6 godina, ali znam da moj anđeo sve promatra i da, iako ne može biti fizički uz mene, da je tu, te bi lentu, ako ju osvojim posvetila svome ocu. Isto tako i majci koja mi je cijeli život bila i majka i otac u jednome i koja je veliki borac te me naučila da nikada ne odustajem od svojih snova i zahvaljujući njoj tu sam gdje jesam. Kao što sam rekla najveći dječji san mi se ostvaruje i ako bi pobijedila na Izboru za miss Hrvatske na kojemu ću se boriti svim svojim srcem s prekrasnim djevojkama, voljela bi se baviti humanitarnim radom i volontiranjem, te bi željela promovirati našu prekrasnu Slavoniju na najbolji mogući način, a mislim da je promocija baš potrebna u ovome trenutku našoj opustošenoj Slavoniji, te bi naravno ukazala na ljepote i našu malu ali čarobnu i bajkovitu Hrvatsku – zaključila je Leona.

 

Leoni, naravno, želimo uspjeh u Zagrebu, ali i ostvarenje drugih životnih želja o kojima je progovorila za naš portal.

Pripremila: V.Milković
Foto: Direkcija Izbora Miss Hrvatske/ L.Maroši

 

Vezano
Vezano