Search
Close this search box.

SUTRA U GRADSKOJ KNJIŽNICI POŽEGA Festival domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“

Palijativni tim LiPa organizator je projekta Festival domoljubne poezije „Dok nam živo srce bije“ koji za cilj ima poticanje domoljublja kao vrline i čuvanja vrijednosti proisteklih iz Domovinskog rata, prvi takav festival održan je prošle godine.
Festivalu je prethodio natječaj koji je raspisan i zaključen prošle godine te je imenovano povjerenstvo izvršilo vrednovanje pristiglih pjesama autora iz cijele domovine i izvan njenih granica. Članovi Povjerenstva su: prof. Vlatka Vasilj, prof. Gordana Grgić, dr.sc. Vladimir Lončarević. Na natječaj se javio 51 autor, a prijavljeno je 149 pjesama.
Termin održavanja Festivala je 26.5.2023. u Gradskoj knjižnici u Požegi s početkom u 18,00 sati kao prigodan događaj kojim Udruga LiPa želi obilježiti i uveličati Dan državnosti.
Projekt je realiziran uz potporu Požeško-slavonske županije kroz javni poziv za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu od interesa za Požeško-slavonsku županiju u 2023, a voditeljica projekta je Irena Kalan.
Udruge partneri u projektu:
UHDDR Požeško-slavonske županije
UDVDR Pakrac
UHDVDR Požeško-slavonske županije

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega