Search
Close this search box.

SUTRA U GRADSKOJ KNJIŽNICI POŽEGA Otvorenje prve samostalne izložbe Nine Alvir

U Gradskoj knjižnici Požega sutra će biti otvorena prva samostalna izložba Nine Alvir “Otisci čovječanstva”. Zainteresirani su pozvani u Galeriju svjetlosti u 19 sati.

Radi se o digitalnim ilustracijama kojima autorica prikazuje obične ljude u raznim kulturama diljem svijeta, u trenutcima svoje svakodnevice koji svojim, ponekad (ne)izravnim, djelovanjem i samim postojanjem ostavljaju autentični otisak u prostoru i vremenu.  O pobudi za ovaj opus sama autorica kaže: “Većina ljudi ne ostavlja otisak u ovom svijetu velikim dostignućima. Ponekad su najveći otisci upravo u malim i tihim trenutcima, nepoznati čak i onima koji ih ostavljaju.”

Nina Alvir (1992., Toronto, Kanada) je magistra menadžmenta, no nakon studija je svoj dugogodišnji hobi, crtanje, odlučila pretvoriti u karijeru te je završila i grafički dizajn.
Umjetničku inspiraciju pronalazi gotovo u svim granama umjetnosti, kulturama svijeta, značajnim povijesnim događajima te vlastitom životu. Nina piše i poeziju.
Svoje je likovne radove dosad izlagala u skupnim izložbama tako da joj je nadolazeća izložba u Gradskoj knjižnici Požega prva samostalna izložba.

Koncept izložbene djelatnosti Gradske knjižnice Požega temelji se na glavne smjernice: dovođenje umjetničkih izložbi u Požegu čime se osnažuje kulturna ponuda grada te promocija mladih umjetnika koji tek pronalaze svoj put, a rodili su se, živjeli ili žive u Požegi, čime se potiče i promiče umjetničko stvaralaštvo mladih i djeluje na snažniji “otisak” Požege u tom kontekstu.

Izvor: Gradska knjižnica Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje