Search
Close this search box.

SVE JE SPREMNO ZA GRADNJU LOGISTIČKO-DISTRIBUTIVNOG CENTRA ZA VOĆE I POVRĆE ALI…Županica Jozić: „Nedostaje proizvođačka organizacija, to ne možemo sami”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 14. travnja Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ULAGANJE C.1.5. R1-I1 – IZGRADNJA I OPREMANJE LOGISTIČKODISTRIBUTIVNIH CENTARA (LDC) ZA VOĆE I POVRĆE. Ovo se u Požeško-slavonskoj županiji dugo čekalo, ali…
– Imamo ogromnu priliku. Dokumentacija za logističko-distributivni centar za voće i povrće je spremna, građevinska izdana. Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava. Što nedostaje? Nedostaje proizvođačka organizacija. To ne možemo sami nego uz pomoć vas vrijednih voćara i povrtlara.
Da bi projekt bio prihvatljiv, moramo dokazati da je 70% planiranog kapaciteta LDC-a osigurano površinama i proizvodnjom voća i povrća od strane proizvođača voća i povrća s područja za čije se potrebe gradi LDC. To se dokazuje iskazom interesa poljoprivrednih proizvođača u obliku skupne izjave poljoprivrednih proizvođača potpisane od svakog ponaosob koja sadrži: opće podatke o poljoprivrednom gospodarstvu (naziv i pravni oblik, adresu, OIB fizičke osobe odgovorne u pravnoj osobi), vrste voća i/ili povrća, površine i proizvodnju u tonama, iskaz da će koristiti skladišne rashladne i/ili logističke kapacitete LDC-a te iskaz o sadašnjem ili budućem članstvu u proizvođačkoj organizaciji – pojasnila je županic Antonijaa Jozić i potom uputila poziv proizvođačima:
– Ukoliko ste zainteresirani za članstvo u proizvođačkoj organizaciji i želite svoju proizvodnju prodavati putem proizvođačke organizacije, odazovite se pozivu na sastanak, koji će se održati u petak 22.04.2022. u 9,30 sati u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, Županijska 7, Požega. Svoj dolazak potvrdite na uredzupana@pszupanija.hr do 21. travnja 2022. godine.

Službeni poziv na sastanak objavljen je i na internetskoj stranici Požeško-slavonske županije.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano