Search
Close this search box.

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POŽEGE Uručena javna priznanja u povodu Dana grada

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Požege danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su tradicionalno uručena javna priznanja. Osim vijećnika, skupu su prisustvovali brojni gosti među kojima županica Antonija Jozić, ujedno izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, potom državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš u svojstvu izaslanice premijera Andreja Plenkovića, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, izaslanik ministrice kulture Žarko Španiček, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.


Sve njih prvi je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Požege Matej Begić nakon čega je prikazan film o projektima i raznim aktivnostima na području Grada Požege u minulom razdoblju. Riječ je potom uzeo gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić.
– Tijekom protekle, i na samom početku ove godine priveden je kraju i jedan veliki komunalni i infrastrukturni projekt aglomeracije koji je vrijedan preko 120 milijuna kuna, a počeli su i radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti preko 80 milijuna kuna bespovratnih sredstava izuzetno značajan za naš grad, kao osnova budućeg razvoja komunalne infrastrukture u Požegi. Od ostalih projekata svakako bih spomenuo radove na projektu „Požeške bolte“. Također je pokrenuto i niz aktivnosti na pripremi novih projekata kao što su projektiranje novog dječjeg vrtića Pod gradom i jednog manjeg vrtića u Mihaljevcima, kao i brojni drugi projekti u svrhu unapređenja i boljitka suživota naših sugrađana – istakao je, među ostalim, gradonačelnik Glavić.


Županica Antonija Jozić je u uvodu podsjetila kako su Požegu, sjedište Požeško-slavonske županije i Požeške biskupije, kroz povijest izgrađivali, razvijali, snažili i očuvali brojni znani i neznani ljudi. – Svako vrijeme nosilo je svoje izazove, ali Požega je opstala, opstali su njeni vrijedni obrtnici, poduzetnici, poljoprivrednici, znanstvenici, učitelji, crkveni velikodostojnici, a u Domovinskom ratu čuvali su je naši hrvatski branitelji koji su svoje domoljublje hrabro svjedočili i diljem Lijepe naše. Upravo radi svih tih znanih i neznanih ljudi obveza nam je nastaviti graditi mostove, razvijati gospodarstvo, kulturu i sve segmente života u Požegi – rekla je županica Jozić.
Dan grada Požežanima je čestitala i državna tajnica Dunja Magaš.


Već prema tradiciji, na kraju sjednice uručena su javna priznanja a ove godine su ih dobili: Kolektivna nagrada je pripala Gradskoj knjižnici Požega, Povelja humanosti Udruzi ratnih veterana 63. „A“ samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega a Nagrada za životno djelo požeškom biskupu msgr.dr. Antunu Škvorčeviću. U ime nagrađenih zahvalio se biskup Škvorčević.
U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano