Search
Close this search box.

SVEČANOM SJEDNICOM ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Obilježen 30. Dan Požeško-slavonske županije od ponovnog utemeljenja

Na današnji dan prije 30 godina, 14.travnja 1993.godine, ponovo je utemeljena Požeš-slavonska županija. Dan županije obilježen je svečanom sjednicom županijske Skupštine kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković.
Među brojnim gostima na skupu bili su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Anamarija Blažević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predstavnici nekoliko županija, gradova i općina, saborski zastupnici Pero Ćosić i Martina Vlašić Iljkić, generali Mladen Markač, Zvonko Peternel, Alojz Tomašević i Vladimir Šeks i dr.
Prvi je sve pozdravio predsjednik Županijske skupštine Vinko Kasana a potom su još govorili županica Antonija Jozić, Anamarija Blažević i premijer Plenković. Njegov govor možete poslušati na facebook stranici portala Požeški vodič.
Kao i obično, na kraju sjednice zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena su priznanja a ove godine dobili su ih: nagradu za životno djelo dobio je prof.dr.sc. Krunoslav Matešić, te godišnje nagrade Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Vijenac“ Požega, Dočasnička škola „Damir Tomljanović Gavran”, NK Jakšić te turistički vodič Vladimir Štibrić. Povelja zahvalnosti dodijeljena je Nadi Ušurić pirotehničarki iz Požege.

Tekst i foto: V.Milković (Laganini FM Požega)


Vezano
Vezano