Search
Close this search box.

SVIBANJ – MJESEC KONFERENCIJA U PLETERNICI “Vjerujem kako možemo postati kvalitetan centar za konferencije i kongrese”

Ovogodišnji mjesec svibanj u Pleternici slobodno može nositi naziv i Mjesec konferencija jer su svi vikendi rezervirani za održavanje nacionalnih i međunarodnih konferencija.
– Drago mi je da ponovno imamo veliku zdravstvenu i međunarodnu konferenciju u Pleternici gdje ćemo u našem Interpretacijskom centru Terra Panonica biti domaćin 15. Štamparovih dana – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Osim konferencije pod nadležnošću organizatora Udruge narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar bit će provedene i brojne terenske aktivnosti.
Nakon Štamparovih dana, već idući tjedan dolazi još jedna međunarodna konferencija, 3. po redu  Međunarodna konferencija kulturne baštine, tjedan iza konferencija u povodu rođendana pleterničkog PLINK-a, a nakon nje Seminar tambure. Tokom svibnja će se održati i konferencija o upravljanju vodama i konferencija o korištenju solarne energije.
– Dovršetkom Interpretacijskog centra Terra Panonica osim prikaza prirodne baštine krenuli smo i u prezentaciju dvorane samog centra, a rezultate tih suradnji vidimo kako danas, tako i kroz cijeli svibanj. Ovo ostavlja jedan pozitivan dojam za sve buduće suradnje i vjerujem kako će Pleternica postati jedan kvalitetan centar u vidu kongresa i konferencija – zaključila je Šarić.

Izvor: Grad Pleternica

Vezano
Vezano