Search
Close this search box.

„TAMBURA BEZ GRANICA” Sinoć u Kaptolu nastupili tamburaši iz Hrvatske, Češke i Slovenije – večeras „Zlatni glas Zlatne doline”!

.

Kulturno-glazbena manifestacija „Tambura za dušu“ u Kaptol donosi bogat program satkan od vrhunske tamburaške glazbe, tradicije i folklora, a uvod je dan Međunarodnim festivalom tamburaških orkestara “Tambura bez granica”, u organizaciji Kaptolačkog tamburaškog orkestra Kaptor.
– Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na početku trodnevne manifestacije Tambura za dušu i na početku trećeg festivala tamburaških orkestara. Očekuje nas tri dana tamburaške glazbe i lijepih pjesama podno Papuka u Kaptolu. Vjerujem da ćemo svi zajedno večeras uživati, da ćete iz Kaptola danas, sutra i prekosutra odnijeti samo lijepe uspomene i da će vam duša i srce biti ispunjeni s kvalitetnom tamburaškom glazbom, slavonskom pjesmom i folklorom – rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.
Osim domaćina, Kaptolačkog tamburaškog orkestra, predstavili su se gosti iz Češke, Tamburašský soubor – Tamburaši Original iz Studenke, gosti iz Slovenije, Viniški tamburaši KUD-a Oton Županči te prijatelji iz Hrvatske iz mjesta Mece, Tamburaška škola Marković.
Festival je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije otvorio zamjenik županice Ferdinand Troha.
– Prošle godine je bilo lijepo, bili smo u našem panonskom dijelu Europe i takav je bio i glazbeni izričaj. Vjerujem da svi s nestrpljenjem očekujemo što će nam reći tamburaši iz Češke i Slovenije, a naravno uživat ćemo i u onom našem izvornom tamburaškom izričaju. Koristim priliku da čestitam organizatoru ove predivne manifestacije i svim ljudima koji njeguju tradiciju – rekao je Troha.
Osim trećeg međunarodnog festivala tamburaških orkestara, središnjica programa u organizaciji Općine Kaptol, Turističke zajednice „Zlatni Papuk“, Kaptolačkog tamburaškog orkestra i KUD -a „Ivo Čakalić“ Kaptol, bit će Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline“, večeras od 20,30 sati, a u završnici trodnevne manifestacije posjetitelji će sutra od 18 sati imati priliku uživati u svoj raskoši tradicije na smotri folklora „Šokačko se kolo vije“.

Izvor: pszupanija.hr/ V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega