Search
Close this search box.

TEHNIČKA ŠKOLA POŽEGA U okviru KA121 Erasmus+ projekta boravili u Portugalu

Druga mobilnost učenika Tehničke škole za školsku godinu 2023./2024.

U periodu od 02.03. do 16.03.2024., 14 učenika i 4 nastavnika Tehničke škole realizirali su mobilnost u okviru KA121 Erasmus+ projekta mobilnosti. Na mobilnosti u portugalskoj Bragi sudjelovali su učenisi zanimanja: Tehničar za mehatroniku – 4, Strojarski računalni tehničar – 5, Automehatroničar – 3 i CNC operater – 2. Učenici su praktičnu nastavu obavili u 7 poduzeća/obrtničkih radionica te na taj način unaprijedili svoje stručne kompetencije i vještine.
Svi naši učenici su pokazali vrlo visok stupanj radnog entuzijazma i odnosa prema radu, prema svojim mentorima u poduzeću i našim domaćinima, ljudima iz partnerske organizacije Bragamob. Iz svih ustanova je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična, tako da s pravom možemo reći da obrazujemo vrlo kvalitetne učenike.

 

Obzirom da je Braga vrlo veliki grad iz našeg kuta gledanja jer broji preko 200000 stanovnika, učenici su do poduzeća imali organizirani prijevoz. U slobodno vrijeme i dane vikenda učenici su imali organizirane kulturološke aktivnosti, te su posjetili i razgledali znamenitosti Brage, Porta, Lisabona i Fatime.
Svi sudionici mobilnosti su ostvarili planirane ishode učenja i kao potvrdu za
svoj rad i trud dobili su certifikate o obavljenoj praksi i Europass mobility dokument. Završetkom mobilnosti, obaveze učenika i nastavnika sudionika mobilnosti nisu završile. U sljedećih mjesec moraju napisati i poslati Izvješće i Dnevnik prakse prema Nacionalnoj agenciji. Jednako tako ćemo u budućim tjednima, kad god bude prilika, progovarati o mobilnosti kako bi se s rezultatima iste upoznao što veći broj ljudi.

Izvor: Koordinator projekta: Denis Smojvir, univ.mech.spec.

Vezano
Vezano