Najčitanije

 • Fotogalerije

  TEKIJA D.O.O. Započeli radovi na rekonstrukciji vodovoda u Vidovcima

  Krajem listopada 2022. god. započeti su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Vidovci, a koji predstavljaju dio cjelovitog projekta „Izgradnja magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“.
  U naselju Vidovci postojeća vodovodna mreža izgrađena je od PVC cijevi prije više od 40 godina i u dotrajalom je stanju što uzrokuje česta curenja vode i havarije na cjevovodu pri čemu nastaje materijalna šteta na objektima uz cestu, oštećenja nogostupa, kolnih prilaza za stambene objekte itd. Također pri tim događajima dolazi do velikih istjecanja i gubitaka pitke vode.
  U sklopu ovih radova u naselju Vidovci predviđena je izgradnja 1126 m magistralnog vodovoda, 1114 m opskrbnog vodovoda i 915 m priključnih vodova za kućne priključke. Trasa obuhvaćena radovima je u pojasu državne ceste D 38 tj. u ulici Stjepana Radića u Vidovcima.


  Izvođač radova je zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d., Vinkovci i Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol, a nadzor nad radovima provodi tvrtka MARS inženjering d.o.o..
  Ukupna vrijednost cjelovitog projekta „Izgradnje magistralnog i opskrbnog vodovoda Požega – Pleternica“ nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 11.823.907,70 kn, a ugovorena vrijednost dionice Vidovci iznosi 2.205.527,41 kuna. Predviđeno vrijeme za završetak svih radova na dionici radova u naselju Vidovci je 30. rujna 2023. god.
  Projekt će se financirati iz Nacionalnog programa otpornost i oporavak 80%, sredstava Hrvatskih voda 10 % i sredstava JLS 10 % (Grada Požege).
  Obzirom da se radovi odvijaju uz državnu cestu i veliki intenzitet prometovanja vozila i pješaka, te u gusto naseljenom području pozivamo sve sudionike u prometu na pojačan oprez, a mještane Vidovaca molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.
  Izvor: Tekija d.o.o.

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije