Search
Close this search box.

TEMPERATURA ZRAKA Slavonija je najtopliji dio Hrvatske – Požega ‘prešišala’ Knin!

Danima se već ‘pržimo’ na temperaturama višim od 30 stupnjeva a osvježenja još nema na vidiku. Ono što je za današnji dan karakteristično – Slavonija je najtopliji dio Hrvatske a Požega je ‘prešišala’ Knin!
Poznato je kako je u poslijepodnevnim satima temperatura najviša pa evo službenih podataka s mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske u 17,30 sati. Najviša temperatura izmjerena je u Đakovi – 38,5 stupnjeva dok su Gradište i Osijek (Tvrđa) mjerili 37,2 stupnja.
Što se tiče naše županije, najviša temperatura je izmjerena u Požegi, na Tekiji, i iznosila je 37,5 stupnjeva. Na mjernom mjestu u Ulici Stjepana Radića bilo je 37 stupnjeva a na Tehničkoj školi 36,1 stupanj Isto toliko izmjereno je i u Kutjevu, u Pakracu se mjerio 35,1 stupanj, u Jakšiću je bilo 34,9 a u Trnovcu 34,8 stupnjeva. Rashladit se nije moglo ni na Papuku – izmjereno je 30,3 stupnja.
U ‘morskom’ dijelu Hrvatske Rijeka je imakla 35,9 stupnjeva, Knin 35,7 a Dubrovnik 31,9 stupnjeva. No, u ovom dijelu Hrvatske je problem što je noćna temperatura tek neznatno manja od one po danu.
Na kraju, ako vam se čini kako vam je danas bilo prevruće, tješite se što ne živite u Mostaru ili Kragujevcu – tamo je danas bilo ravno 40 stupnjeva. Želite li se rashladiti, pođite u Sloveniju, na Kredaricu – tamo je 13,8 stupnjeva!

Pripremila V.Milković
Foto: pixnio

Vezano
Vezano