Najčitanije

 • Fotogalerije

  TIJEKOM DANAŠNJEG DANA Gospodarski predstavnici veleposlanstava i trgovačkih ureda inozemnih diplomatskih misija akreditiranih u Zagrebu u posjetu našoj županiji

  Požeško – slavonsku županiju danas su posjetili gospodarski predstavnici veleposlanstava i trgovačkih ureda inozemnih diplomatskih misija akreditiranih u Zagrebu. Program je započeo susretom s predstavnicima Požeško – slavonske županije i Grada Požege gdje su predstavljeni gospodarski potencijali i razvojni projekti, kao i mogućnosti institucionalne podrške investitorima. U ime organizatora, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, okupljenima se obratila Rina Eterović Goreta, načelnica Sektora za gospodarske odnose.


  – U okviru naše gospodarske diplomacije imamo projekt gdje godišnje vodimo predstavnike stranih veleposlanstava koji se akreditirani u RH. To su uglavnom gospodarski savjetnici koji se bave gospodarskim odnosima s RH i mi im prezentiramo potencijale naših županija, od njihovih potencijala i investicijskim projekata do raznih oblika gospodarske suradnje. – kazala je Eterović Goreta.
  U ime Požeško – slavonske županije dobrodošlicu gostima poželio je zamjenik županice Ferdinand Troha, dok se u ime Grada Požege prigodnim riječima obratio gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

  – Požega je grad duge i bogate povijesti, grad od 26 tisuća stanovnika, s gotovo osam stoljeća povijesne baštine. Tijekom 18. stoljeća mnogi obrti i mala poduzeća jačala su gospodarstvo cijele regije, dok je od 19. stoljeća zbog svojega napretka i bogatstva poznata kao „slavonska Atena”. Ovaj biser Zlatne doline važno je gospodarsko središte prehrambene, drvne i metalo prerađivačke industrije, ali i dom brojnih obrtnika i privatnih poduzetnika. Danas ćete posjetiti neke od najuspješnijih tvrtki u našem gradu i županiji. Nadam se da ćete imati ugodan i produktivan boravak u našem gradu. – poručio je gradonačelnik.
  Susret je nastavljen obilaskom požeških tvrtki Spin Valis, Plamen i Color Emajl te Kutjeva d.d. i Vinarije Galić.
  Izvor: pozega.hr

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači