Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA Čak četiri požara!

Dragovoljna predaja streljiva na području Pakraca
U ponedjeljak 21. ožujka 2022. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 128 komada streljiva. Navedeno streljivo su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Požari na otvorenom prostoru
U ponedjeljak 21. ožujka 2022. oko 16 sati u mjestu Čečavački Vučjak, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, oko 17 sati u mjestu Novi Štitnjak, došlo je do požara u šumi te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Nešto kasnije, oko 19 sati između mjesta Poloje i Bučje, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi kojom prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Također je tijekom dana u mjestu Doljanci, na neutvrđeni način došlo do požara na poljoprivrednoj površini te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

Vezano
Vezano