Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA Hodočasnici pješaci krenuli u Požegu a potom u Stražeman – danas će u Voćin

U jutarnjim satima 20. kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin. Oko podneva stigli su u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili. U 14.00 sati okupili su se u crkvi sv. Lovre – zaštitnika Požeške biskupije, gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih te učenika Katoličke gimnazije.

 

Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio Marijan Pavelić, rektor crkve. U kratkom nagovoru potaknuo ih je da tijekom svoga hodočasničkog hoda pronađu vremena za  produbljenje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno. Ispraćena zvonjavom zvona crkve sv. Lovre, procesija hodočasnika predvođena rektorom Pavelićem krenula je prema Stražemanu gdje bi trebala stići u kasnim popodnevnim satima. Svoj hod pješaci će završiti svetom misom i poklonom Presvetom Oltarskom Sakramentu u stražemanskoj župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela, kojim će se svečano zaključiti dan godišnjeg klanjanja u spomenutoj župi. Nakon euharistijske pobožnosti hodočasnici će se smjestiti u obitelji kod kojih će prenoćiti.

 

Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro pridružit će im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te će nastaviti put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će također pješice u Voćin i iz daruvarskog, novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević.
 
Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano