Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA Provala u kuću, krađa bicikla i dragovoljna predaja streljiva!

Provala i krađa – najzanimljivije su informacije iz današnjeg policijskog izvješća.

Provaljeno u kuću
U utorak 8. veljače 2022. u prijepodnevnim satima mjestu Vukojevica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 61-godišnjaka iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prijavio krađu bicikla
U utorak 8. veljače 2022. policijskim službenicima je prijavio 47-godišnjak da mu je istoga dana u poslijepodnevnim satima u Požegi u Rataničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl marke „Trek“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predala eksplozivno sredstvo i streljivo
U utorak 8. veljače 2022. u mjestu Grabarje 53-godišnjakinja je prilikom čišćenja kuće pronašla upaljač protupješačke anti magnetne mine i 33 komada streljiva koje je dragovoljno predala policijskim službenicima. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

 

Vezano
Vezano