Najčitanije

 • Fotogalerije

  TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA Radna akcija vrijednih članova HPD “Sokolovac”

  Prekrasno nedjeljno vrijeme požeški planinari su iskoristili za još jednu u nizu radnu akciju na svom Planinarskom domu “Lapjak” u Velikoj. Ovoga puta na rasporedu je bilo priprema drva za nadolazeću zimu te čišćenja unutarnjeg prostora doma kao i njegovog okoliša.

  Već po tradiciji planinari su se okupili u Požegi kod “Ćire” te autoposadama su krenuli put Velike. Nakon prve mirisne jutarnje kave i tradicionalnih planinarskih pića krenulo se na posao. Jedna ekipa je ostala uređivati unutrašnjost doma dok je druga ekipa krenula na čišćenje vanjskog Wc-a i prostora. Najveći broj planinara se uključio na rezanju drva pomoću motorki i cjepača te uvoženju istih u prostor predviđen za sušenje. Oko 7 kubika drva je ove godine pripremljeno za zimu što će svakako zadovoljiti potrebe doma te brojne aktivnosti koje društvo ima u planu.

  Uz dobru atmosferu i puno pošalica planinari su za 4 h uspjeli uspješno odraditi svoj posao i planove koje su imali na početku. Nakon dugo vremena obnovljena je ograda na prednjem dijelu Planinarskog doma koja je zasjala u punom sjaju zahvaljujući brojnim članovima te posebno obitelji Mitrić. Nakon uspješno odrađene akcije članovi su se okupili u PD “Lapjak” na zajedničkom ručku koji je priredio dugogodišnji član Zdenko Miletić povodom odlaska u mirovinu. Uz odličan ručak i vrhunsku kapljicu vrijeme je brzo prolazilo.

  Za nezaboravan završetak akcije potrudio se Damir Devčić koji je uz svirku i zvuke harmonike dodatno zagrijao atmosferu nakon čega je krenuo ples i pjesma koji su se nastavili do kasnih poslijepodnevnih sati. Svim okupljenima se zahvalio predsjednik Društva Bruno Horvat na odrađenom poslu te ljubavi i entuzijazmu koji pokazuju prema društvenim aktivnostima.

  Izvor: Bruno Horvat, struč. spec. oec.
  HPD “Sokolovac” Požega, predsjednik

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije