Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA Starija žena vikala na zaposlenicu pošte a dvojica alkoholiziranih vozača skrivili prometne nesreće!

Policija je i jučer imala problema s alkoholiziranim vozačima.

Narušavala javni red i mir
U četvrtak 3. ožujka 2022. oko 16 sati u Požegi u Ulici Kamenita vrata u poslovnici pošte, 72-godišnjakinja je vikala i galamila na 49-godišnju zaposlenicu. Protiv 72-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće
U četvrtak 3. ožujka 2022. oko 21.45 sati u mjestu Brestovac u Mlinskoj ulici, 37-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,33 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i udario u betonski stup i metalnu ogradu u vlasništvu 56-godišnjaka. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Nešto kasnije, oko 23.50 sati u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici na odvojku pristupne ceste, 18-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila je udario u osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 24-godišnjaka, a koji je nakon udara odbačen u putni kanal. Protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 24-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog isteka važenja prometne dozvole.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Vezano
Vezano