Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

Prijavila računalnu prijevaru

U utorak 19. prosinca 2023. policijskim službenicima je prijavila 37-godišnjakinja s područja Požege da je u prosincu 2023. na društvenoj mreži na oglasniku objavila oglas da prodaje tenisice te joj se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju. Nakon što je  37-godišnjakinja, radi uplate novca, dala podatke svoga tekućeg računa nepoznata osoba joj je s računa skinula novac.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane na oprez prilikom javljanja na razne oglase. Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni pri plaćanju online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac, te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.
 
U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

U utorak 19. prosinca 2023. oko 19.05 sati između mjesta Vesela i Blacko, 55-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom, nije držao potreban razmak te je udario prednjim dijelom vozila u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila, kojim je upravljao 46-godišnjak koji je zaustavio vozilo zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja ulijevo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46-godišnji vozač kao i 43-godišnja putnica koja se nalazila u vozilu kojim je upravljao.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 55-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 20.25 sati između mjesta Svetinja i Jakšić, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, pretjecao je kolonu vozila ispred sebe te prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala  46-godišnja vozačica  koja se kretala ispred njega te skretala ulijevo. Nakon udara došlo je do slijetanja vozila kojim je upravljao 23-godišnjak na travnatu površinu, a potom i prevrtanja u kanal.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46-godišnjakinja kao i 23-godišnjak protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Dervišaga i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Deževci i Velika.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano