Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

Pod od utjecajem alkohola narušavali javni red i mir

U nedjelju 11. veljače 2024. oko 2 sata u Požegi na Trgu Svetog Trojstva u ugostiteljskom objektu, 45-godišnjak je verbalno i tjelesno napao 25-godišnjeg djelatnika. Nakon toga su se na ulici tjelesno sukobili kojom prilikom su obojica lakše ozlijeđena. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod obojice je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 25-godišnjala slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar

U subotu 10. veljače 2024. oko 13.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Hrvatskih branitelja, u garaži u vlasništvu 39-godišnjaka došlo je do samozapaljenja sušilice koja je u potpunosti izgorjela.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 300 eura.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U subotu 10. veljača 2024. oko 23.40 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 45-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,64 promila upravljao teretnim automobilom.

Budući da je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

U subotu 10. veljače 2024. oko 7 sati između mjesta Čaglin i Latinovac, 18-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u putni kanal.

U prometnoj nesreći 18-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 13.30 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske, 21-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, nije brzinu kretanja prilagodila stanju i uvjetima na cesti te je udarila prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 34-godišnjakinja koja je zaustavila vozilo zbog propuštanja vozila.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja kao i 21-godišnjakinja protiv koje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 15.30 sati u mjestu Velika u Ulici Hrvatskih branitelja, 34-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uključivala se u promet vožnjom unazad s kolnog ulaza te udarila zadnjim dijelom vozila u zadnji desni bočni dio teretnog automobila kojim je upravljao 75-godišnjak. Nakon udara došlo je do rotacije i odbacivanja teretnog vozila van kolnika te udara u stup javne rasvjete.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 74-godišnjakinja koja se nalazila kao putnica u vozilu kojim je upravljao 75-godišnjak dok protiv 34-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U subotu 10. veljače 2024. oko 17.50 sati u mjestu Badljevina na Trgu dr. Franje Tuđmana na parkiralištu, 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, kretao se vožnjom unazad da se nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu te je udario zadnjim dijelom vozila u prednji desni dio osobnog automobila kojeg je prethodno parkirao 39-godišnjak. Nakon udara 52-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga naknadno pronašli policijski službenici i ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola od 1,60 promila.

Protiv 52-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano