Search
Close this search box.

TIJEKOM JUČERAŠNJEG DANA U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

U nedjelju 28. svibnja 2023. oko 17 sati u blizini mjesta Kamenski Vučjak, 48-godišnji vozač koji je upravljao motociklom, dolaskom do zavoja ulijevo, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika i udario u smjerokazni stupić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Nakon udara došlo je do pada motocikla i vozača u putni kanal. U prometnoj nesreći 48-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 21.15 sati između mjesta Dobrovac i Lipik, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila upravljao osobnim automobilom, prešao je na suprotnu prometnu traku te prednjim lijevim kotačem zahvatio putnu bankinu i sletio te udario u zemljanu uzvisinu. Od siline udarca vozilo se vratilo na kolnik i ponovno sletjelo u putni kanal.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđena dva putnika starosti 36 i 39 godina, dok je vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 69 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. svibnja 2023. oko 19.50 sati u Pleternici u Mlinskoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,93 promila upravljao 24-godišnjak. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano