Search
Close this search box.

TIJEKOM OVOGA VIKENDA Pojačan nadzor vozača koji su pod utjecajem alkohola i droga

Policijski službenici su intervenirali zbog požara u mjestu Dervišaga te pronađenog protuavionskog streljiva u mjestu Bukovčani. Policija je najavila da će ovoga vikenda biti provedena pojačana akcija u prometu, koja je  usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga

U požaru izgorjela suha trava i nisko raslinje te stabla paulovnije

U razdoblju od 26. travnja do 5. svibnja u mjestu Dervišaga, u blizini ulice Matije Gupca, na neutvrđeni način je došlo do požara, gdje je izgorjela suha trava i nisko raslinje, nakon čega se požar proširio na parcelu u vlasništvu 47-godišnjakinje, gdje je izgorjelo oko 10 stabala paulovnije.

Prilikom čišćenja okućnice pronašao rasprskavajuće protuavionsko streljivo

U četvrtak 5. svibnja, oko 10.30 sati, u mjestu Bukovčani 35-godišnjak je prilikom čišćenja okućnice pronašao rasprskavajuće protuavionsko streljivo za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Domovinskog rata. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Ovog vikenda pojačana akcija u prometu usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U  subotu na nedjelju 7./8. svibnja u vremenu od 7 do 7 sati, policijski službenici će pojačano provoditi nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Kako unatoč svim apelima jedan dio građana i nadalje konzumira alkoholna pića,  nakon čega nažalost sjedaju za upravljač vozila, ovom prilikom ih upozoravamo da to ne čine, jer u današnje vrijeme, kada postoje razne alternative (taksi službe i dr.), niti jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola ne može biti opravdan. U tom smislu i policija će prema takvim vozačima, koji imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, imati nultu toleranciju na razloge vožnje pod utjecajem alkohola.

Policija upozorava vozače da ne zaborave:

Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, zbog čega za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog ne može biti opravdan . Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

Vezano
Vezano