Search
Close this search box.

TIJEKOM PETKA U dvije prometne nesreće ozlijeđeno pet osoba, u pretragama obiteljske kuće i stana pronađeni marihuana i streljivo, poništena mu vozačka dozvola a on pijan vozio traktor…

U dvije pretrage pronađena marihuana i streljivo

U petak 16. veljače 2024., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 28-godišnjak te pronašli  19 grama cannabis marihuane i 29 komada raznog streljiva.

Također je pretražen stan na području Požege u kojem boravi te osobni automobil koji koristi 28-godišnjak prilikom čega je pronađen 1,95 gram marihuane.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se 28-godišnjak bavio prodajom cannabis marihuane te omogućio korištenje stana konzumentima s područja grada Požege kako bi konzumirali cannabis marihuanu.

Protiv 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok protiv drugog 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenja droga“.

Anonimni građanin dragovoljno predao puške, spremnike i streljivo

U petak 16. veljače 2024. na području Pleternice, anonimni građanin je policijskim službenicima predao pušku, automatsku pušku, šest spremnika za automatsku pušku i 280 komada raznog streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja. I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja-manje tragedija”
 
Za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao traktorom

U petak 16. veljače 2024. oko 16.40 sati u Pleternici na raskrižju ulica Prilaz i Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili traktor s kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao 49-godišnjak, a koji kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Protiv 49-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U dvije prometne nesreće lakše ozlijeđeno pet osoba, jednu izazvao alkoholizirani vozač

U petak 16. veljače 2024. oko 18.35 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 51-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila je udario u zadnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 52-godišnjak, a koji se zbog gustoće prometa nalazio zaustavljen ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 52-godišnjak, kao i 51-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Protiv počinitelja slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 20.10 sati između mjesta Pakrac i Omanovac 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici starosti 14 i 16 godina, kao i vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: arhiva Požeški vodič

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi