Search
Close this search box.

TIJEKOM POJAČANIH MJERA U PROMETU Policija evidentirala 100 prekršaja – čak 60 se odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine!

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 100 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 60 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 19. siječnja 2024. oko 19.55 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 37-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto:pixnio

Vezano
Vezano