Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Alkoholizirani vozač skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene četiri osobe, tijekom akcije policije evidentirano 26 prekršaja…

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću u kojoj su lakše ozlijeđene četiri osobe

U nedjelju 24. rujna 2023. oko 6 sati u mjestu Donji Čaglić u Ulici Roberta Žilija, 33-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mini“, kutinskih registarskih oznaka, nije se držao sredine prometne trake te je u jednom trenutku zaspao i vozilom prešao u suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljala 45-godišnjakinja. U prometnoj nesreći vozači su lakše ozlijeđeni kao i putnici iz „Opela“ starosti 13 i 57 godina.

Protiv 33-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu

U nedjelju 24. rujna 2023. na području Požege, 70-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu.

Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 26 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. rujna 2023. oko 3.45 sati u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici u prometu zatekli 26-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,20 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Također su u razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave požeško-slavonske održani „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Stay alive and save lives“ – „Ostani živ i spasi živote“.

U srijedu 20. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi