Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA EVIDENTIRANO 136 PREKRŠAJA VOZAČA Jednom 22-godišnjaku izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.050,00 eura – nije imao položen vozački ispit ali je u krvi imao 1,66 promila alkohola, nije se zaustavio na znak policajca…

Narušavali javni red i mir

U nedjelju 22. listopada 2023. oko 17 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, 25-godišnjak  je u dvorištu  glasno reproducirao glazbu zbog čega je na njega vikala 69-godišnja susjeda. Za vrijeme policijskog  postupanja 59-godišnjak je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 25-godišnjaka i 59-godišnjaka utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Navedeni 59-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Držanje životinja bez nadzora

U nedjelju 22. listopada 2023. oko 15 sati u mjestu Ploštine, 55-godišnjak je držao svog psa bez nadzora koji je ugrizao 75-godišnjakinju, koja je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Protiv 55-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 22. listopada 2023. oko 20.25 sati između mjesta Kula i Bektež, 41-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,61 promil upravljao osobnim automobilom, izlaskom iz zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sišao na putnu bankinu i udario prednjim desnim kotačem u smjerokazni stupić nakon čega je nastavio vožnju po putnoj bankini te se vratio na kolnik.

Protiv 41-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 136 prekršaja, od kojih  12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 70 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u subotu 21. listopada 2023. oko 1 sat u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici vršeći nadzor  prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao 22-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika, a kod sebe nije imao nikakve isprave kojima bi se mogao provjeriti njegov identitet.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3.050,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.


U subotu 21. listopada 2023. obilježen je 4. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa te je na području Policijske uprave požeško-slavonske provedeno pojačano postupanje u cestovnom prometu usmjereno na nekorištenje sigurnosnog pojasa pod nazivom „Ne budi bez veze, veži se“.

Tijekom provođenja aktivnosti kontrolirano je 140 vozila, te je evidentirano 38 prekršaja, od čega je šest prekršaja bilo nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano