Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija evidentirala 121 prekršaj u prometu – 96 se odnosilo na prebrzu vožnju!

.

Požar na otvorenom prostoru

U nedjelju 4. veljače 2024. u vremenu od 7 do 11 sati u mjestu Škrabutnik, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje, kao i optički kablovi u vlasništvu trgovačkog društva s područja Zagreba.

Prijavio krađu

Policijskim službenicima je prijavio 31-godišnjak da mu je u razdoblju 3./4. veljače 2024. na području općine Brestovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz otključanog osobnog automobila otuđio novac i tenisice. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava


Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 121 prekršaj, od čega izdvajamo četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 96 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 3. veljače 2024. oko 21.50 sati u mjestu Daranovci gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao 31-godišnjak, a koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.660,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano