Najčitanije

 • Fotogalerije

  TIJEKOM VIKENDA Policija je evidentirala 46 prekršaja od kojih se čak 31 odnosio na prekoračenje dopuštene brzine!

  Prijavio krađu mobitela
  U nedjelju 23. listopada 2022., policijskim je službenicima prijavio 23-godišnjak da mu je dana 23. listopada 2022. u ranim jutarnjim satima u Požegi u Ulici Svetog Florijana u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel.
  Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

  Pod utjecajem alkohola tjelesno napao 53-godišnjaka
  U subotu 22. listopada 2022. oko 18.30 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici u ugostiteljskom objektu, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila tjelesno napao 53-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Također je utvrđeno da 43-godišnjak kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.
  Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

  Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
  Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici na Trgu Zrinskog i Frankopana i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Poljana i u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 46 prekršaja, od čega izdvajamo četiri upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest korištenja mobitela tijekom vožnje i 31 nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 23. listopada 2022. oko 04.36 sati u Požegi u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila upravljala 40-godišnjakinja. Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: pixnio

   

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači