Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija je evidentirala 60 prekršaja u prometu – najveća kazna izrečena je 44-godišnjem višestrukom počinitelju prometnih prekršaja

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 60 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna od 1.470,00 eura predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 10. lipnja 2023. oko 10.25 sati  u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je ne koristeći sigurnosni pojas upravljao 44-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Daljnjom kontrolom je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je zbog negativnih bodova rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole. Vozaču je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao te će mu biti izdan optužni prijedlog na iznos od 1.470,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano