Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija je evidentirala čak 112 prekršaja vozača – najveća izrečena kazna je 1 980 eura!


Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 112 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 69 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. siječnja 2024. oko 14.45 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja gdje su policijski službenici u prometu zatekli 45-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,09 promila upravljao vozilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu