Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija je u prometu evidentirala 75 prekršaja – čak 50 ih se odnosilo na prebrzu vožnju!

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U nedjelju 5. studenoga 2023. oko 21.45 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića, 31-godišnjak je za vrijeme policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a također je odbio alkotest.

Navedeni 31-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao streljivo

U subotu 4. studenoga 2023. u večernjim satima na području Pleternice, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 119 komada streljiva.

Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio petak 3. studenoga 2023. oko 12 sati u mjestu Marindvor gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je nepropisnom brzinom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,91 promil upravljao 55-godišnji vozač.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano