Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija je u prometu evidentirala 86 prekršaja – čak 49 se odnosilo na nedopuštenu brzinu kretanja!

Prijavio krađu mobitela

U nedjelju 21. svibnja 2023., policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak da mu je sa subote na nedjelju 20./21. svibnja 2023. u Požegi u Ulici Milke Trnine na prostoru stadiona, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao dvije ručne bombe

U subotu 20. svibnja 2023. u poslijepodnevnim satima u mjestu Grabarje, 67-godišnak je prilikom rušenja stare kuće pronašao dvije ručne bombe. Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 86 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 20. svibnja 2023. oko 23.55 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,08 promila upravljao 56-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano