Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Policija u prometu evidentirala 73 prekršaja, čak 50 se odnosilo na prekoračenje dopuštene brzine

Prebrzi i alkoholizirani vozači su i minulog vikenda policiji zadavali probleme. Evo detalja:

Prijavila krađu novca
U nedjelju 8. svibnja 2022. policijskim službenicima je prijavila 59-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 2. do 5. svibnja 2022. u Požegi u Ulici Matije Antuna Relkovića, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz kuće otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja, od čega ističemo devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 7. svibnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka gdje je 40-godišnji vozač skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,55 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.800,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju tri mjeseca.

Vezano
Vezano