Najčitanije

 • Fotogalerije

  TIJEKOM VIKENDA Policija utvrdila 73 prekršaja u prometu

  Požar
  U nedjelju 22. siječnja 2023. oko 20 sati u mjestu Kula u Ulici Stjepana Radića, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 69-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.

  Pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

  U nedjelju 22. siječnja 2023. oko 17.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Matice Hrvatske i Sokolove, 71-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nepropisno je skretao udesno te prešao u suprotnu prometnu traku i udario lijevim bočnim dijelom vozila u zadnju lijevu stranu osobnog automobila marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnjak koji je zaustavio vozilo u namjeri uključivanja u Ulicu Matice Hrvatske.

  Nakon udara 71-godišnjak je napustio mjesto događaja, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  Nešto kasnije, oko 22.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 46-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,18 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao vozilom na obilježeno stajalište vozila javnog prijevoza, sletio na travnatu površinu i nogostup, a potom udario desnim bočnim dijelom vozila u betonski zid.

  Protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 73 prekršaja, od čega izdvajamo 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 21. siječnja 2023. oko 21.45 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,09 promila upravljao 27-godišnjak. Također je utvrđeno da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

  Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 27-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na novčani iznos od 1350,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači