Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA U prometu vozači počinili 71 prekršaj – najveća izrečena kazna je 1.280,18 eura

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 71 prekršaj, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 31 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 19. svibnja 2024. oko 1.35 sati u Požegi na Šijačkoj cesti gdje su policijski službenici prometu zatekli 61-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.280,18 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano