Najčitanije

 • Fotogalerije

  TIJEKOM VIKENDA Ukraden novčanik, potukla se dvojica muškaraca, ozlijeđena jedna žena…a policija je evidentirala čak 81 prekršaj u prometu!

  Otuđen novčanik
  U subotu 12. studenoga 2022. u večernjim satima u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio novčanik u kojem se nalazio novac u vlasništvu obrta s područja Požege.
  Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

  Pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir
  U nedjelju 13. studenoga 2022. oko 4.30 sati u Požegi u Ulici sv. Florijana ispred ugostiteljskog objekta, tjelesno su se sukobili 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,91 promila i 27 godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,38 promila. Također je utvrđeno da kod sebe nisu imali osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njihov identitet.

  Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

  Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet
  U subotu 12. studenoga 2022. oko 0.30 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila upravljao 30-godišnjak.
  Istoga dana, oko 22.15 sati u mjestu Gradište, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,61 promil upravljao 50-godišnjak.
  Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 50-godišnjakinja
  U petak 11. studenoga 2022. oko 7.35 sati u blizini mjesta Kula, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak „Stop“ već je nastavio kretanje nakon čega je došlo do zanošenja vozila po kolniku i slijetanja na putnu bankinu te udara prednjeg desnog dijela vozila u metalnu zaštitnu ogradu i ploču u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 50-godišnja putnica iz vozila, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Pavla Radića te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici i na Trgu Matka Peića.

  Rezultati pojačanih mjera
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Također je u noći sa subote na nedjelju 12./13. studenoga 2022. provedena akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 81 prekršaj, od čega izdvajamo 11 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. studenoga 2022. oko 3.05 sati u Požegi u Ulici Grgin dol gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao 27-godišnjak.
  Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

  Izvor: PU požeško-slavonska

   

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije