Search
Close this search box.

TIJEKOM VIKENDA Zabilježeno čak 10 požara a u prometu 112 prekršaja!

U današnjem dnevnom izvješću policije ‘dominiraju’ požari i brojni prekršaji u prometu.

Požari tijekom vikenda
U petak 25. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Drškovci, 76-godišnjak je na livadi zapalio grane od voća, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Nešto kasnije, oko 14 sati u Pleternici, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, oko 16 sati u Lipiku, na neutvrđeni način je došlo do požara uz korito rijeke kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
Nešto kasnije, oko 19.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju otpada kojom priliko su izgorjeli biljni otpad i razni građevinski materijal.
Istoga dana, oko 22.20 sati između mjesta Mitrovac i Novi Mitrovac, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.
U subotu 26. ožujka 2022. oko 16 sati u mjestu Gradac, 65-godišnjak je na poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
U nedjelju 27. ožujka 2022. oko 13.45 sati u Pleternici, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Nešto kasnije, oko 14.50 sati u mjestu Gradac, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, oko 18 sati u mjestu Gornji Emovci, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega su izgorjeli suha trava, nisko raslinje te stabla paulonije.
Zatim je, oko 20 sati u mjestu Sovski Dol, na otvorenom prostoru gorjela suha trava i nisko raslinje.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet
U nedjelju 27. ožujka 2022. oko 17.10 sati u mjestu Omanovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili moped kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći zaštitnu kacigu, pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao 29-godišnjak. Također je utvrđeno da je moped neregistriran i neosiguran. 29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati akcije u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 112 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 71 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 27. ožujka 2022. oko 17.10 sati u mjestu Omanovac, gdje je 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći zaštitnu kacigu upravljao neregistriranim mopedom. 29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 28.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

 

 

Vezano
Vezano