Search
Close this search box.

TRADICIJA I OBIČAJI Najljepši stol na 7.Festivalu kulenove seke zajednički su uredili KUD „Ivan Goran Kovačić” i Udruga „Veličanka”

Već prema tradiciji na Festivalu kulenove seke birao se i najljepše uređeni stol sudionika manifestacije. I to ne bilo kako uređen nego, na njemu su morala biti postavljena jela pripremljena po receptima naših starih, od kojih se neka vrlo rijetko nalaze na današnjim obiteljskim jelovnicima. Nadalje, bilo je nužno i da stol bude ukrašen raznim starinskim predmetima poput fenjera ili petrolejki iz vremena kad nije bilo struje, avana u kojima su se tucali kava, šećer…Naravno, ocjenjivao se i ‘opći dojam’ uređenosti stola.
U konkurenciji je bilo 11 stolova, uglavnom uređenih od strane članova kulturno-umjetničkih društava no, našlo se tu i nekoliko ‘obiteljskih’. U odabiru za najbolje uređen stol doslovno su se ‘vagali’ detalji a na kraju je odlučeno: najljepše uređeni stol u tradicijskom duhu zajednički su pripremili članovi KUD-a „Ivan Goran Kovačić” iz Velike i Udruga „Veličanka”! Drugo mjesto pripalo je stolu KUD-a „Požeška dolina” iz Požege a treće Matici slovačkoj Kukučin-Kuntarić iz Jakšića.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano