Search
Close this search box.

TRAGEDIJA U slijetanju četverocikla smrtno stradao 21-godišnjak

Pronašao minu

U nedjelju 2. lipnja 2024. oko 12.40 sati u Požegi u Ulici Fratrovica, 59-godišnjak je u jarku pronašao tromblonsku kumulativnu minu koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

U požaru izgorjela suha trava i nisko raslinje

U subotu 2. lipnja 2024. oko 14.45 sati u mjestu Gradac u Ulici Alojzija Stepinca, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi u vlasništvu Grada Pleternice te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
 
Za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera i pod utjecajem alkohola od 1,05 promila upravljao osobnim automobilom

U nedjelju 2. lipnja 2024. oko 14.55 sati u mjestu Kusonje, policijski službenici su u prometu zatekli vozača starosti 29 godina koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,05 promila upravljao osobnim automobilom.

Također je utvrđeno da mu je istekao rok važenja vozačke dozvole. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U slijetanju četverocikla smrtno stradao 21-godišnjak

U nedjelju 2. lipnja 2024. oko 16 sati u šumskom dijelu iznad mjesta Kaptol, 21-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao četverociklom gdje je dolaskom do zavoja  udesno udario u stablo, a potom vozilom sletio u provaliju. 21-godišnjak je prevezen u OŽB Požega na pružanje liječničke pomoći gdje je od posljedica ozljeda preminuo. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 2. lipnja 2024. oko 14.55 sati u mjestu Kusonje gdje su policijski službenici  u prometu zatekli vozača starosti 29 godina koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,05 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da mu je istekao rok važenja vozačke dozvole. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 2.140,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci, a također će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu