Search
Close this search box.

TRI GODINE UDRUGE „SRCE ZA LUTALICE” Spasili 301 psa i oko 150 mačaka koje su vlasnici napustili!

Pleternička Udruga za zaštitu životinja „Srce za lutalice” osnovana je prije tri godine i u tom vremenu, zahvaljujući volonterima članovima udruge, a ponajprije predsjednici Valentini Lazarić, spašen je veliki broj pasa i mačaka koje su napustili neodgovorni vlasnici. Konkretno, u 3 godine spašen je 301 pas od kojih su 254 udomljena a 18 ih je uginulo, uglavnom zbog starosti, teških bolesti, ozljeda..

Trenutno je na skrbi 29 pasa, među kojima je 10 štenaca ostavljenih zajedno sa starom i teško bolesnom kujom koja je noćas uginula. Svi psi su pod paskom veterinara koji ih cijepe, čipiraju, kastriraju i liječe ukoliko su bolesni.
Broj spašenih mačaka je nešto manji, oko 50 godišnje a trenutno je na skrbi njih šest. Rad udruge pomažu Grad Pleternica i brojni donatori koji vole životinje.


Udruga „Srce za lutalice” obilježila ej treći rođendan prisustvom u subotu na Sajmenom danu Gradske tržnice Pleternica, gdje im se pridružio proizvođač hrane za pse Husse, koji također povremeno donira Udrugu. Jučer pak, članovi i prijatelji udruge okupili su se u Frkljevcima, gdje su psi smješteni, na druženju uz pseće slastice za štićenike i veliku tortu za članove udruge.


– Možda nekom zvuči da smo spasili malo pasa, ali obzirom koliko nas ima i uvjete u kojima radimo mi smo zadovoljni. Puno odricanja, neprospavanih noći, problema, ali i jako, jako lijepih priča je iza nas i zbog njih idemo dalje, hrabro i ponosno. Hvala svima koji su danas bili ovdje s nama i podijelili ovu sreću, hvala i onima koji su nam slali poruke i bili u mislima s nama jer nisu mogli drugačije. Neću nikoga posebno imenovati da nekoga ne zaboravim – rekla je V.Lazarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano