Search
Close this search box.

TUŽNA OBLJETNICA Prije 32 godine poginuli su Ivan Stožicki i Zdravko Bešlić, pripadnici 123.brigade

Jučer, 25.listopada navršile su se 32 godine od pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika 123.brigade Ivana Stižickog i Zdravka Bešlića. Smrt ih je zadesila u Poljanskoj.
– U večernjim satima njihov položaj napali su četnici iz smjera Gornjih Vrhovaca. Zdravko Bešlić na mjestu je poginuo, dok je Ivan Stožicki preminuo par sati kasnije od posljedica ranjavanja. U istoj diverzantskoj akciji lakše su ranjeni Mario Lukić i Ivan Mužević. Neprijateljsko uporište u Gornjim Vrhovcima hrvatske su snage razbile 16. prosinca 1991. u operaciji “Papuk 91” – objavljeno je na facebook stranici ratnih veterana 63.gardijske bojne ZNG-

IVAN STOŽICKI (časnički namjesnik) je rođen 1.kolovoza 1964.godine u Tornju, sin je Katarine i Josipa. Bio je traktorista, otac Josipe i Ivana. Dragovoljac je Domovinskog rata, pripadnik 123.brigade Hrvatske vojske. Poginuo je 25.listopada 1991.godine u Poljanskoj, posmrtno je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.
ZDRAVKO BEŠLIĆ rođen je 14.veljače 1960.godine u Požegi a poginuo je 25.listopada 1991.godine u Poljanskoj. Otac je Dražena. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik je 123.brigade Hrvatske vojske.
Ivanu i Zdravku, herojima Domovinskog rata, u Poljanskoj je podignuta spomen ploča.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano