• Kategorija

  Vijesti

  TWIRLING I MAŽORET KUP GRADA POŽEGE Prilika za one koji ne idu na Europska i Svjetska prvenstva da pokažu što znaju

  20.06.2022.

  Minulog vikenda održan je 16. Mažoret i Twirling kup Grada Požege u ŠD Tomislav Pirc. Bila je ovo prilika za mlade mažoretkinje i twirlingaše koji ne odlaze na Europska i Svjetska prvenstva , da negdje pokažu svoje znanje.
  Ovo je način i nas trenera da potaknemo talente da se pokažu , ne bi li im mogli posvetiti još više pažnje.
  Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega, idu na Europski kup u Španjolsku 2.srpnja. Pred njima je još tjedan dana treninga i dugačak put u Blanes na samoj obali blizu Barcelone.

  Ovaj vikend održan je pod pokroviteljstvom Grada Požege,  14. Plesni kup Grada Požege u š.d. Tomislav Pirc. Sudjelovali su klubovi, Pleternice, Jakšića, Kapele, Nove Gradiške, Pakraca ,Lipika i Požege.
  Drugi dan nastavljen je 16. mažoret i twirling kup Grada Požege, koji također već tradicionalno radimo.
  Na natjecanju je bilo preko šesto djece u dva dana u dobi od 3 – 23 godine.
  Plesno umijeće pokazali su pred sucima iz Zagreba gđi Ivani Topolovec, treneru i vlasnici studija u Zagrebu, koja radi i za HRT. Zatim i Mariji Mrđenović Minarek Misi, koja radi također za HRT, koreografira za mnoge emisije, radi na produkcijama mnogih studija.
  U mažoret i twirling natjecanju , sudile su dvije sutknje . Ivana Dupor WBTF sutkinja, i Maja Lukić NBTA sudac.
  U dva dana natjecanja uz puno uzbuđenja, najmlađi su sretni otišli sa medaljama. Stariji su se borili , ne samo za medalju, nego i za posebne nagrade.
  Najbolji mini solo osvojila je Tia Sesar, najbolji kadet bila je Nia Barišić, najbolji junior Lora Ledić, a najbolji senior Hana Ledić. Najbolji scenski nastup ,grupa SHINE sa koreografijom BURLESQUA, najbolja grupa ŠINDLEROVA LISTA, najbolja formacija ZORO, najbolji make up  MIRNA LALIĆ, najbolji kostim SARA i MIA ZEČIĆ, najsimpatičniji CRVENKAPICE, a top overall je LORA LEDIĆ sa koreografijom LA LORONA.
  Naši plesači pokazali su da su odlični , još jedanput. Uživali smo u njihovim nastupima. Neki od njih putuju 23. 06. na veliko Svjetsko natjecanje u Španjolsku. Želimo im sreću u nadi da će uspjeti među stotine plesača iz cijeloga svijeta.

  Izvor: M.Mihelčić

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije