Najčitanije

 • Fotogalerije

  U AKCIJI POLICIJE TIJEKOM VIKENDA Evidentirano je 54 prekršaja od kojih se 30 odnosilo na prekoračenje brzine! Najveća izrečena kazna je 21 000 kuna!

  Nesretni slučaj
  U nedjelju 9. listopada 2022. oko 15 sati u Pleternici u Ivanindvorskoj ulici u polju u blizini uzletišne staze aerokluba, 72-godišnjak je upravljao zmajem s pogonskim motorom te je došlo do pada letjelice na navedenoj lokaciji. 72-godišnjaku je na mjestu događaja pružena hitna medicinska pomoć te je prevezen na pružanje daljnje liječničke pomoći u OŽB Požega gdje je utvrđeno da je tijekom leta dobio infarkt. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

  Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,20 promila
  U nedjelju 9. listopada 2022. oko 0.35 sati u Lipiku u Ulici Hrvatske mladeži, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je zbog negativnih bodova vozačka dozvola oduzeta i poništena i pod utjecajem alkohola od 2,20 promila upravljao 47-godišnjak. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana. Također protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
  U nedjelju 9. listopada 2022. oko 17.30 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, pretjecao je osobni automobil koji se kretao istim smjerom, a da nije vodio računa o razlici između brzine kretanja vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila koje dolazi iz suprotnog smjera te je prilikom naglog kočenja i skretanja upravljačem udesno došlo do zanošenja vozila te udara u betonski električni stup. U prometnoj nesreći 32-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u mjestima Gradac i Grabarje i u Požegi u ulici Đure Basaričeka te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Mlinskoj ulici i u Požegi u Sokolovoj ulici.

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 54 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 36 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. listopada 2022. oko 0.35 sati u Lipiku u Ulici Hrvatske mladeži, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je zbog negativnih bodova vozačka dozvola oduzeta i poništena i pod utjecajem alkohola od 2,20 promila upravljao 47-godišnjak. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana i protiv njega slijedi optužni prijedlog. Vozaču je predviđena i novčana kazna u iznosu od 21 tisuću kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju devet mjeseci.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije