Search
Close this search box.

U BEKTEŽU Upravljao automobilom bez vozačke dozvole-oduzeto mu vozilo

U opširnom izvještaju policija PU požeško-slavonske obavijestila nas je  o  dovršenom kriminalističkom istraživanju, prijevari na internetu, provali u obiteljsku kuću, narušavanju javnog reda i mira, požaru na poljoprivrednoj površini, jednoj prometnoj nesreći u protekla 24 sata.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili  kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je dana 8. ožujka 2022. oko osam sati na parkiralištu kod tržnice u Požegi tjelesno napao i teško ozlijedio 61-godišnjaka s područja Požege. Protiv 64-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Utvrđeno je da je u vremenu od 26. veljače do 4. ožujka 2022. u sedam navrata kršio izrečenu sigurnosnu mjeru COVID-19 liječenje u kući, čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavio prijevaru

U petak 11. ožujka 2022. policijskim službenicima je prijavio 30-godišnjak s područja Požege da mu se istoga dana javila nepoznata osoba na njegov internetski oglas i dovođenjem u zabludu navela ga da joj uplati novčani iznos oko dvije tisuće kuna, nakon čega mu se nepoznata osoba više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u obiteljsku kuću

U razdoblju od 1. siječnja do 11. ožujka 2022. u mjestu Poreč nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 52-godišnjakinje i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavao javni red i mir

Policijski službenici su utvrdili da je dana 22. veljače 2022. oko 22.10 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara ispred ugostiteljskog objekta, 49-godišnjak glasno reproducirao glazbu putem zvučnika iz svoga automobila čime je remetio mir građana. Protiv 49-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dogodila su se dva požara

U petak 11. ožujka 2022. oko 12.30 sati u mjestu Biškupci na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini kojom prilikom je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

U subotu 12. ožujka 2022. oko 2.20 sati u mjestu Ivandol je na neutvrđeni način došlo do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 70-godišnjaka. Tom prilikom izgorio je drveni pod i cijelo krovište kuće. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti požara.

Upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje

U petak 11. ožujka 2022. oko 14.55 sati u mjestu Bektež, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 22-godišnjak. Budući da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, doveden je u službene prostorije radi utvrđivanje identiteta. Također je utvrđeno da 22-godišnjak nema vozačku dozvolu te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 22-godišnjaku je oduzet osobni automobil, a također slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometne nesreće u protekla 24 sata

Na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici.

Izvor: PU požeško-slavonska

 

 

 

Vezano
Vezano