Search
Close this search box.

U BRESTOVCU ODRŽAN 10. ŽUPANIJSKI KULTURNI MOZAIK Na državnim smotrama predstavljat će nas HKUD”Slavonija”, KUD”Orljava”, KUD”Šijaci” i „Seljačka sloga”

Općina Brestovac i njihovo kulturno-umjetničko društvo „Berda” bili su danas domaćini 10. Županijskog kulturnog mozaika. Otvorenje te manifestacije možete u cijelosti pogledati na facebook stranici „Požeškog vodiča”.
Županijski kulturni mozaik okupio je i ovaj puta brojne kulturno-umjetničke skupine, svirače i plesače a program se odvijao u dva dijela: u prvom su nastupila društva koja se natječu za nastup na državnim i međunarodnim smotrama dok je drugi dio bio revijalni.
Nakon završetka nastupa svih društava tročlano stručno povjerenstvo je odlučilo kako će našu županiju na Državnoj smotri, koju organizira Hrvatski sabor kulture, predstavljati: u kategoriji izvornog folklora HKUD”Slavonija” Hjakšić a u kategoriji koreografiranog folklora KUD”Orljava” Pleternica.
Za nastup na međunarodnim smotrama folklora predloženi su: za Vinkovačke jeseni KUD”Šijaci” a za Đakovačke vezove „Seljačka sloga” iz Prekopakre.

Tekst i foto: V.Milković

ž

Vezano
Vezano